Tekirdağ Gezilecek Yerler

...
Tekirdağ Gezilecek Yerler
Tekirdağ Gezilecek Yerler

Trakya, Marmara Bölgesi’nde yer alan ve Marmara Denizi ve Karadeniz’e kıyısı olan bir yerdir. 11 tane ilçeye sahip olan şehir, kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile insanları kendine çekmektedir. Yöresel yemeklerinin de ayrı bir lezzete sahip olduğu şehirde görülmesi gereken yerler nelerdir? Sizin için derledik. 

tekirdağ gezilecek yerler

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Mimar Kazım Tahsin tarafından 1927 senesinde hayata geçirilen bina, 1976 senesinde Vali Konağı olarak kullanılmış ve 19912 senesinde ise Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak faaliyetlerine başlamıştır. 

Tekirdağ çevresinde yapılan kazılar sonucunda elde edilen kalıntıların sergilendiği müze, geçmişe dönük bir yolculuğa çıkarmaktadır. Müze içerisinde; taş eserler, küçük eserler ve etnografya, açık teşhir bölümü olarak totalde 4 salon bulunmaktadır. 

Müze içerisinde 4 bin 863 eser, 17 bin 129 sikke ve 1909 etnografik eser sergilenmektedir. Toplam eser ise 23 bin 902’dir. 

Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

Yunanistanlı Dimitrios Mavridis ailesine ait köşk, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından müze haline getirilmiştir. 150 yıllık 1500 adetten fazla Tekirdağ fotoğraflarının sahibi Dimitrios’un burada yaşamını sürdürmesi, köşkün müzeye dönüşmesinin nedenidir. Fotoğraf koleksiyonu Süleymanpaşa Belediyesine bağışlamıştır. 

Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi

Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi ilçe merkezinde yer almaktadır ve 1992 yılında hizmete sunulmuştur. Kültür Sarayı’nın bir kısmını kaplayan müze iki ayrı kısımdan oluşmaktadır. Bu kısımlar arkeolojik ve etnografik olarak sınıflandırılmıştır. 1837 esere ev sahipliği yapan müzede Alpi Ören Yeri’nde keşfedilen Roma Dönemi’ne ait kişisel eşyalar sergileniyor. 

Hora Feneri 

Şarköy’e 20 km uzaklıkta bulunan fener Sultan Abdülmecit’in talimatları ile 1861 yılında Fransa’dan gelen özel malzemeler ile yapılmış bir yapıdır. Tamamıyla demirden inşa edilen fener 157 yıldır gemilere ışık tutmaktadır ve uzunluğu 20 metre, yüksekliği ise 25 metredir. Fenerin yaydığı ışık 20 mil öteden görülebilmektedir. 

Çamlıköy Kastro Plajı 

Saray ilçesinden 15 km uzakta bulunan plaj eskiden kastro plajı olarak anılırken günümüzde ise Çamlıköy plajı olarak ifade edilmektedir. Karadeniz kıyısına uzanan 3 kilometrelik plaj, orman ve bir göl bulunuyor. Burası özellikle yaz aylarında talep görüyor. 

Çamlıköy Kastro Plajı 329 hektarlık bir ormanlık alana sahiptir. 1988 senesinde sit alanı olarak korumaya alınmış, bir bölümü piknir bir alanı dinlenme yeri olarak dizayn edilen alan içerisinde kamp ve piknik yapmak serbesttir. Karavanla kamp yapma imkanı sunan alan güzel bir gün geçirmek adına tercih edebileceğiniz bir yerdir. 

Şarköy Sahili

60 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun ve dünyanın onikinci en uzun sahili olan Şarköy, yaz aylarında büyük bir ilgi görmektedir. Sahilin etrafında bulunan balıkçı barınakları ve Su Ürünleri Kooperatifleri ziyaret edebileceğiniz yerlerdir. 

Kumbağ Plajı 

Sakinlik ve huzur arayanlar için ideal olan plaj, kafa dinlemek için birebirdir. İstanbul’a yakın olan ve günübirlik kaçamakların uğtak noktası olan alan yalnız kalmak adına tercih edilebilir. 

Gölbaşı Gençlik Parkı 

Tekirdağ’ın çorlu ilçesinde bulunan Gölbaşı Gençlik Parkı, merkeze uzakta yer almaktadır. Fakat toplu taşıma araçları ile ulaşımın sağlandığı bir noktadadır. Büyük bir göle, yeşillik alana, yeme ve içme mekanına sahip olan alan haftasonu için değerlendirebileceğiniz bir alandır. 

Çamlıköy Ormaniçi Dinlenme Tesisleri 

1988 yılında milli park bölgesi olarak ilan edilen alan Saray ilçesine 32 km uzaklıkta bulunmaktadır. Karadeniz’in kıyısında konumlanan bölge, ormanlık alanları ve kumsalı ile vakit geçirmek isteyeceğiniz, dingin bir yerdir. 

3 kilometre kumsala sahip olan alanın Trakya Bölgesi’nin karaçam ormanları kaplı olması sizi etkileyecektir. Ormanlık alanı ise kamp yapmak için değerlendirebilirsiniz.

Turlarımız ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: