Hızlı Tren İle Baştan Başa Doğu Anadolu Turu
(10 Gece Konaklamalı)
Sivas, Divriği, Kemaliye, Tunceli, Elazığ, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Van, Batman, Siirt, Midyat, Cizre, Çukurca, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Kars, Erzurum
1. Gün HIZLI TREN İLE SİVAS'A - BURUCİYE MEDRESESİ - KANGAL:
Turumuz; 81006 numaralı İstanbul - Ankara Yüksek Hızlı Treni'ne 07:10 Söğütlüçeşme, 07:21 Bostancı, 07:40 Pendik, 08.34 İzmit biniş noktalarından kimliklerimizle beraber geçiş yaparak trendeki yerimizi alıyoruz. Yaklaşık 5 saatlik tren yolculuğumuz sonrasında Ankara'ya ulaşıyoruz. Ankara Tren Garı'nda saat: 13.00 hızlı treni ile Sivas'a hareket ediyoruz. Yaklaşık 2,30 saatlik yolculuktan sonra Sivas'a ulaşıyoruz. Sivas'ta bizleri bekleyen özel aracımızla şehir merkezine hareket ediyoruz. Sivas'ı gezmeye başlıyoruz. Sivas'ta göreceğimiz yerler ; Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Sivas Kongre Binası (dışarıdan) olacaktır. Sivas gezimizin ardından Kangal'a hareket ediyoruz. Kangal'da Kangal Köpeği Üretim Çiftliği'ne giderek Kangal köpeği hakkında bilgi alıyoruz (Müsaitlik durumuna göre ziyaret edilecektir). Sonrasında konaklama yapacağımız Divriği'deki otelimize hareket ediyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Ekstra Olarak Alınacaktır.
Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Açık Büfe ya da Set Menü Olarak Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Divriği Otel, Vb.
Rota: Sivas - Divriği (170 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 170 km
Otele Giriş Saati: 19.30
2. Gün DİVRİĞİ ULU CAMİİ - KEMALİYE TAŞ YOL - KARANLIK KANYON TEKNE TURU:
Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, İlk olarak 800 yıllık Selçuklu eseri, 1986 yılında Unesco listesine alınan muhteşem eser Divriği Ulu Cami ve Şifahanesini (Restorasyon devam ediyorsa dışaradan sadece fotoğraf molası verilecektir) geziyoruz . Taşı, hamuru işler gibi şekil verilişine şahit olacağımız bu eserden ayrılarak Divriği Kalesini panoramik olarak görerek kadınlar tarafından işletilen dükkanların bulunduğu Huma Hatun Sokağına gidiyoruz. Burada bölgeye özgü ürünlerin ve hediyelik eşyaları almanız için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş molamızın ardından Kemaliye yolculuğumuz başlıyor. İlk olarak Kemaliye'de Taş Yolunu gezmeye başlıyoruz. Yapımı 150 yıl süren, amacı Kemaliye’nin ulaşım sorununu çözerek yaşamı kolaylaştırmak olan bu kararlılığın göstergesi Taş Yolu, bizleri farklı dünyalara götürecek. Kısa yürüyüşlerle fotoğraflayacağımız bu yol ayrıca yukardan Karanlık Kanyonu da bizlere gösterecek. Sonrasında yaklaşık 1 saat süren tekne gezimize çıkıyoruz. (EKSTRA) Tekne gezimiz sırasında Dünya'nın en büyük kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyonu da (yaklaşık 9 km uzunluğunda) yakından görebileceğiz. Buradan da eski bir kilise binası olan ve yöre halkının fedakârca bağışladıkları eserlerle dolu olan Kent Müzesi’ni geziyoruz. Müze gezimizin ardından zincirle düşmemesi için bağlanan Zincirlikaya ve tamamını Eğinli hanımların ayrılık üzerine yazdıkları manilerin sergilendiği Mani Yolu’nu geziyoruz. Sonrasında tarihi Taşdibi Mahallesini ve Salim ustadan Lög Yapımını öğreniyoruz. Ardından Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Kemaliye Vadi Otel Vb.
Rota: Divriği - Kemaliye (95 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 95 km
Otele Giriş Saati: 17.30
3. Gün APÇAĞA KÖYÜ - DUTLUCA DONDURMASI - ARAPGİR - ONAR KÖYÜ - ÇIR ÇIR ŞELALESİ - HARPUT - ELAZIĞ:
Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Şair Ahmet Kutsi Tecer’in doğduğu ve “Orda Bir Köy Var” şiirine konu olan Apcağa Köyü’ne ulaşıyoruz. Kayabaşı Kır Kahvesinde çay ve kahvelerimizi Kemaliye’yi 360 derecelik manzara seyir açısıyla yudumluyoruz. 2005 yılında köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararla “sit alanı” ilan edilen Apcağa Köyü gezimizin ardından köy çarşı fırınında sıcak, boylu ekmeğini küçük parçalarla tadıyoruz. Sonra kayaların başında kartal yuvası gibi inşa edilen emekli öğretmen çifti Bekir-Nermin Taştan evini (Panoramik) olarak görerek Yolumuzun üzerinde olan Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsünün önünde fotoğraf molası veriyoruz. Dutluca dondurma evinden keçi sütünden dondurmalarımızı alıp Onar Köyü'ne hareket ediyoruz. 1200’lü yıllardan kalma cemevini görebileceğiniz Onar Köyünde kısa bir mola veriyoruz. hoşgörü şehri Arapgir'e hareket ediyoruz. Şehir merkezinde tarihi konakları, Millet Hanı gezeceğimiz yerler olacaktır. Arapgir'e has olan Mor Reyhan tarlalarını dönemine göre görme şansı buluyoruz. Mor Reyhan ürünleri alabilirsiniz. Arapgir gezimizin ardından Keban Barajını görerek barajdan sızan suların oluşturduğu Çır Çır Şelalesi’ni geziyoruz. Şelale gezimizin ardından Elazığ şehir merkezi üzerinden Elazığ ilinin tarihte bilinen en eski yerleşim yeri Harput’a ulaşarak başlıyor. Burada Harput Kalesi (Panoramik), Kurşunlu Camii, Arap Baba Türbesi, 12. Yüzyılda Artuklu Hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından yapılmış olan Ulu Camii'ni geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Arapgir'de Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Elazığ Otelleri, vb.
Rota: Kemaliye - Arapgir (50 km) Arapgir - Elazığ (90 km) Elazığ Çevre Gezileri (60 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 200 km
4. Gün PERTEK FERİBOT - TUNCELİ - KUTU DERESİ - TATVAN - NEMRUT KRATER GÖLÜ - AHLAT:
Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Keban Baraj Gölü üzerinde işleyen feribota binerek Elazığ'a geçiyoruz. Feribot turumuz sırasında tarihe öneme sahip Pertek Kalesini'de (Panoramik) görüyoruz. Tunceli şehir merkezine hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz molanın ardından Munzur Nehrinin en uzun kolu olan Kutu Deresi kenarında kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Bingöl - Muş üzerinden Tatvan'a hareket ediyoruz. Buradan bir dünya harikası olan ve Türkiye’nin en büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı’na (Ekstra) hareket ediyoruz. Nemrut Dağı’nın zirvesine vardığımızda bir yandan Van Gölü’nün o uçsuz bucaksız muhteşem manzarası, diğer bir yanda ise Nemrut Dağı Krater Gölü’nün büyüleyici görüntüsü sizleri çok etkileyecek cinsten. Nemrut Dağı Krateri içerisinde bulunan Büyük Krater Gölü, Küçük Göl, Ilıkgöl ve Volkanik taşları ve Lav Kalıntılarını görüp büyülenmiş olarak Nemrut Dağından iniyoruz. Ardından Türk sanat ve kültürünün çok önemli bir merkezi olan Ahlat’a hareket ediyoruz. Ahlat'ta göreceğimiz yerler ise; Selçuklu Mezarlığı ve Mezar Taşları, Ulu Kümbet, Emir Bayındır Camii ve Kümbetini görüyoruz. Tatvan şehir merkezinde panoramik tur yaptıktan sonra otelimize hareket ediyoruz .
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dahildir.
Konaklama: Tatvan Otelleri, Vb.
Rota: Elazığ - Tunceli (60 km) Tunceli - Tatvan (300 km) Tatvan - Ahlat - Tatvan (90 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 450 km
Otele Giriş Saati: 19.00
5. Gün BİTLİS – SİİRT - TİLLO CAM TERAS - BATMAN – HASANKEYF – MİDYAT – GÜMÜŞ ATÖLYESİ – MOR GABRİEL MANASTIRI:
Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Bitlis şehir merkezine hareket ediyoruz. Bitlis şehir merkezinde İhlasiye Medresesi, Kale, Tarihi Evleri gördükten sonra Siirt şehir merkezine hareket ediyoruz. Siirt Ulu Camii, çarşıları gezdikten sonra Tillo'ya hareket ediyoruz. Burada Botan Vadisi'ni yukarıdan görebileceğimiz Cam Teras'a çıkarak fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’ı panoramik olarak gördükten sonra, Ilısu Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’e varıyoruz. Burada Zeynel Bey Türbesi, El Rızk camisi ve Süleyman Paşa camilerinin minarelerini, Hasankeyf Kalesi (Panoramik) görüyoruz. Ardından Hasankeyf'den ayrılarak Midyat’a hareket ediyoruz. Tarihi Midyat Evlerinin arasından yürüyerek güzel vakitler geçiriyoruz. Midyat’ın dünyaca ünlü el işleme sanatı olan Gümüş ve Telkâri ürünlerinden satın alınabileceğiniz çarşıda serbest zaman verdikten sonra aracımızla buluşarak müsaitlik durumlarına göre, Süryani cemaatinin Dünyadaki en önemli merkezlerinden ve de mimari açıdan eşsiz sayılabilecek Mor Gabriel Manastırlarını geziyoruz. Manastır gezisinin ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Tavsiye Edeceği Bir Restaurantta Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Midyat Matiat Otel, Vb.
Rota: Tatvan – Bitlis (25 km) Bitlis - Siirt (95 km) Siirt - Tillo (15 km) Tillo - Hasankeyf (125 km) Hasankeyf – Midyat (45 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 305 km
Otele Giriş Saati: 19.00
6. Gün HABERLİ SÜRYANİ KÖYÜ - MAĞARA EZİDİ KÖYÜ - CİZRE - MEM'U ZİN TÜRBESİ:
Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, İdil yolu üzerinde olan Süryani yerleşimi olan Haberli Köyü (Basibrin) hareket ediyoruz. Bu köy 3 patrik, 3 patrik yardımcısı ve 31 metropolit çıkarmış köyde açık olan kiliseyi ziyaret ettikten sonra terkedilmiş Mağara Köyü'ne (Kiwex) gidiyoruz. Zamanında Ezidi yerleşim yeri olup günümüzde tamamen terkedilmiş köyde mezarlık ve eski yerleşim yerini gezdikten sonra köyden ayrılıyoruz. İdil üzerinden Cizre'ye hareket ediyoruz. Cizre'de göreceğimiz yerler arasında; Ulu Camii (Restorasyon bitmiş ise), İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El- Cezeri Mezarı, Kırmızı Medrese , H.Z Nuh Türbesi, Cizre Kalesi, Mem'u Zindanı (Panoramik), Hamidiye Kışlası, Dicle nehrinin kenarındaki Bırca Belek Parkı olacaktır. Ardından Ahmedi Xani'nin yazıya döktüğü büyük aşk öyküsünün kahramanlarının mezarlarını ziyaret ediyoruz. Mem'u Zin Türbesini ve yanındaki Abdaliye Medresesi'ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Şırnak'taki otelimize hareket ediyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Şırnak Şehr-i Nuh Otel, vb.
Rota: Midyat Çevre Gezileri (60 km) Haberli - Cizre (60 km) Cizre - Şırnak (40 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 160 km
Otele Giriş Saati: 18.30
7. Gün ÇUKURCA- ZAP SUYU - HAKKARİ:
Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Hakkari yolculuğuna başlıyoruz. Yolculuk boyunca sonbaharın binbir renkli vadileri, kaya tepeleri, fulyaları görüp fotoğraflıyoruz. Sonrasında Çukurca'ya ulaşarak öğle yemeğini alacağımız restorana gidiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Tarihi Taş Evler ve Eski Tahin Helvası Değirmeni gezisinden sonra Hakkari şehir merkezine hareket ediyoruz. Koçerlerin (göçer) Güneydoğu'dan Bingöl dağlarına göç edişlerine tanık oluyoruz. Zap suyunu takip ederek Hakkari'ye varıyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Yönlendireceği Restorantta Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Rehberimizin Yönlendireceği Restorantta Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Hotel Şenler, vb.
Rota: Şırnak - Çukurca (185 km) Çukurca - Hakkari (75 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 260 km
Otele Giriş Saati: 18.00
8. Gün HAKKARİ - MEYDAN MEDRESESİ - SÜMBÜL DAĞI - VANADOKYA - PERİ BACALARI:
Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Sümbül Dağı'nı ve Zap Suyu'nu yakından göreceğimiz yeni yapılmış seyir terasa çıkarak fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında 18 yy.da çift katlı ve kanatlı, açık avlulu düz damlı Hakkari Meydan Medresesi geziyoruz. Medrese, düzgün kesme taş işçiliği gösteren anıtsal yapısı, düzgün planı, iki katlı revaklı avlusu, mescit ve odaları ile kapısındaki süslemeler ve içerisindeki sütun başlıkları ile dikkat çekiyor. Ayrıca günümüze orijinal yapısını koruyarak ve sağlam bir şekilde gelmiş Hakkâri’nin tek anıt yapısıdır. Sonrasında Zap suyunu takip ediyoruz. Zap Suyu üzerinde 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına yaptırılan 70 metre uzunluğundaki asma köprü (Devrimci Gençlik Köprüsü) görme imkanı buluyoruz. Sonrasında Van'ın doğal güzelliği olan halk arasında Vanadokya olarak adlandırılan volkanik oluşumların bulunduğu Yavuzlar Köyü'ne hareket ediyoruz. St. Bartholomeus Kilisesi'ni yol üzerinde panaromik olarak gördükten sonra Yavuzlar Köyüne ulaşıyoruz. Peri bacaları önünde vereceğimiz molanın ardından halk arasında 32 viraj olarak adlandırılan yolu kullanarak Hoşap Kale'sine ulaşıyoruz. Kısa bir fotoğraf molasının ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak olur, Tur Ücretine Dahildir.
Konaklama: Hotel Sardur, vb.
Rota: Hakkari - Vanadokya (115 km) Vanadokya - Van (145 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 260 km
Otele Giriş Saati: 18.30
9. Gün AKDAMAR ADASI - VAN KEDİ EVİ - MURADİYE ŞELALESİ - İSHAK PAŞA SARAYI:
Turumuz, otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Gevaş'a çeviriyoruz. Gevaş'tan bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na (Ekstra) hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında ardından Van merkeze hareket ediyoruz. Van kalesinin eteklerine kadar giderek kale hakkında rehberimizden bilgi alıyoruz. Ardından bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Gümüşe en güzel süsü veren Van Savatlı gümüş işçiliği hakkında bilgiler aldıktan sonra Van’ın Muradiye ilçesine giderek, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen Muradiye Şelalesi’ni görüyoruz. Her zaman çoşkulu akan şelale gezimizin ardından Doğubayazıt'a doğru yol alıyoruz. Rakımı yaklaşık olarak 2600 metreyi bulan Tendürek Geçidini aşarak Doğubayazıt'a ulaşıyoruz. İlk olarak inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. Doğu'nun Topkapı Sarayını gezerken sadece saray olmadığını canlı bir tarih ve her tarafı sır dolu bir efsane olduğunu göreceksiniz. Sonrasında Doğubayazıt şehir merkezini görerek, Iğdır’a ilerliyoruz. Iğdır’a doğru ilerlediğimizde kutsal Ağrı Dağı’nın (5165 m) etki alanına giriyor, nereye gitsek onu görüyor ve Iğdır'a varıyoruz. Iğdır üzerinden tuz diyarı Tuzluca ve Digor üzerinden Kars'a ulaşıyoruz. İsteyen misafirlerimiz ile Kafkas Halk Oyunları gösterisine (Ekstra) gidiyoruz. (Gece turları ekstra olup katılıma ve kişi sayısına bağlı olarak gerçekleştirilir.)
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Açık Büfe Olarak Alınacak Olup, Tur Fiyatına Dâhildir.
Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Kafkas Gecesinde Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Kars Simer Otel, Kars Safran Otel, Vb.
Rota: Bölge İçi Geziler (50 km) Van - Doğubayazıt (170 km) Doğubayazıt - Iğdır (50 km) Iğdır – Kars (180 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 450 km
Otele Giriş Saati: 19.30
10. Gün KARS – ANİ ÖREN YERİ - NAMIK KEMAL EVİ – SARIKAMIŞ – ERZURUM – ÜÇ KÜMBETLER – TAŞHAN:
Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Unesco Dünya Miras listesine eklenen Ani Ören Yerine gidiyoruz. Günümüz Ermenistan sınırını oluşturan Arpa Çay’ın yanı başında kurulu Ocaklı köyünde bulunan ören yerinde Tigran Honents Kilisesi, Ani Katedrali, Bakireler Manastırı, Menuçehr Camii, Havariler Kilisesi görülecek anıtsal yapılar olacaktır. Ören yeri gezimizin ardından Kars şehir merkezine geri dönüyoruz. Burada Kars Kalesi'nin eteklerinde inşa edilen Havariler Kilisesi'ne (Kümbet Camii) geçiyoruz. Ermeni-Gürcü mimari tarzını inceleyebileceğimiz bu yapının ardından Kars sokaklarında yürüyüş yapıyoruz. “Aşıklar” diyarında yapılan keşif sırasında, bal, kaşar peyniri, gravyer peyniri, piti, hangel, kete, kaz eti, sarı balık….tatları da bizi gurme olmamız yolunda teşvik edecek. Roma döneminden günümüze ulaşıp halen kullanılan Taş Köprü'yü, Tarihi Hamam'ı görüyoruz. Rus mimarisinin bütün inceliklerinin yansımasını görebileceğimiz yapıların arasında gezerken Türkiye’de olduğumuzu unutuyoruz. Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars'ın önemli bir kültür mirası olan Aşık geleneğini tanıma fırsatı buluyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Sarıkamış'a hareket ediyoruz. Sarıkamış’da Şehitler Anıtı’nı ziyaret ettikten sonra Horasan ve Pasinler üzerinden Erzurum’a geliyoruz. Doğu’nun incisi Erzurum’da Palandöken Dağı’nın serinliğini arkamıza alarak rahat bir gezi gerçekleştiriyoruz. Bu gezimiz sırasında Ulu Camii, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi (Panoramik) gibi yapıları geziyoruz. Yörenin ünlü cevheri Oltu taşından imal edilmiş el sanatlarının sergilendiği Tarihi Taşhan'da (Rüstem Paşa Medresesi) vereceğimiz serbest sürenin ardından otelimize yerleşiyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Erzincan Otelleri, Vb.
Rota: Kars İçi (80 km) Kars – Erzurum (220 km) Erzurum - Erzincan (190 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 490 km
Otele Giriş Saati: 19.30
11. Gün ERZİNCAN - GİRLEVİK ŞELALESİ - HIZLI TREN İLE İSTANBUL:
Turumuz, sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından başlıyor. Doğa harikası olan Girlevik Şelalesine hareket ediyoruz. Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik Şelalesi'nde kısa bir molanın ardından Sivas Garı'na giderek 13.04 hareket saatli Ankara hızlı (81403 numaralı tren) ile Ankara yolculuğuna başlıyoruz. Yaklaşık 1,30 saatlik sonucunda Ankara'ya ulaşıyoruz. Buradanda 17.20 hareketli Ankara - İstanbul hızlı treni ile dönüyoruz. Bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.....
Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin Tavsiye Edeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.
Konaklama: DİKKAT DÖNÜŞ GÜNÜ. BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.
Rota: Erzincan - Girlevik Şelalesi (25 km) Girlevik Şelalesi - Sivas (275 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 300 km
TOPLAM TUR MESAFESİ: 3140 KM