KARS MERKEZ- KARS KALESİ, TAŞ KÖPRÜ, NAMIK KEMAL EVİ, FETHİYE CAMİİ, ANİ HARABELERİ, GAGİK KLİSESİ, AZİZ KRİKOR ŞAPELİ, BÜYÜK KATEDRAL(FETHİYE CAMİİ) EBU-L MENUCEHR CAMİİ
Sabah kahvaltımızın ardından Kars gezimize başlıyoruz.Rus işgali sırasında yapılan taş evlere sahip Kars’ı gezmeye başlıyoruz, Kars Kalesi ve Kümbet Camisi (12 havariler kilisesi), Kars Taşköprü, Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerin de biri olan Fetiye Camii’ni (Alexander Nevski ) geziyoruz. Gezerken göreceğimiz yerler arasında İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Ebül Hasan-ı Harakani Türbesi, Eski Rus Konsolosluğu gibi bir çok tarihi mekan vardır. Tarih ve kültür kokan bu sokaklarda gezimizi tamamladıktan sonr a Kars'ın kızı Kaz'dır' sözünü doğrulayacak ilgiyi görmek üzere, hem Kaz etinin tadına bakmaya hem de Kafkas kültürünün sentezi olan meşhur yöresel yemekleri tatmak üzere öğle yemeği molası veriyoruz. (ekstra) Molamız sonrasında Ermenistan sınırında UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi'nde bulunan 1001 kiliseli şehir olarak tarihte isminden sıkça söz ettirmiş ve Ermenilere başkentlik yapmış Ani Harabeleri’ne gidiyoruz. Burada; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Cami), Tigran Honents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Pers Uygarlığı’na ait bir Zerdüşt Ateşgedesi ve bir Gürcü Kilisesi görüyoruz.
Ani Kenti, Selçuklular döneminde de iskan edildiği için; Selçuklu Sarayı ve Kalesi, hamamları ve Türklerin Anadolu’da yaptıkları ilk Cami olan Ebu-l Menucehr Cami’ni de göreceğiz ve Ani harabeleri gezimizi tamamladıktan sonra akşam yemeğimizi almak ve konaklamamızı gerçekleştirmek üzere otelimize gidiyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile Karsta bize unutulmaz bir akşam yaşatacak olan Kars Kafkas gecesine katılıyoruz (ekstra) program sonunda otelimize dönüyoruz.
Konaklama: Kars